Direct kennismaken

Gepubliceerd op: October 21, 2019

Microsoft stopt support Windows Server 2008. En nu?

Auteur: Dennis de Roo

Deel op:

Begin 2020 stopt Microsoft met de ondersteuning van Windows Server 2008 en 2008R2. In deze blog vertellen we je wat dit inhoudt en wat je kunt doen om beveiligingslekken te voorkomen.

Risico op beveiligingslekken

Op 14 januari 2020 stopt Microsoft met de ondersteuning van Windows Server 2008 en 2008R2. De ondersteunende levenscyclus van Microsoft-producten is standaard zo’n tien jaar, en die periode is nu ten einde gekomen. De belangrijkste consequentie hiervan is dat er geen beveiligingsupdates meer ter beschikking worden gesteld. Hoewel beide besturingssystemen technisch gezien wel blijven functioneren, betekent dit dus wel dat het risico op beveiligingslekken steeds groter wordt. Omdat er dagelijks nieuwe softwarelekken worden ontdekt en cyberdreigingen aan de orde van de dag zijn, vormt dit dus een gevaar voor de infrastructuur van de gebruiker. De impact daarvan kan gigantisch zijn en daar zit niemand op te wachten.

Voordelen van overstappen naar Azure

Het advies van Microsoft is om alle Windows Server 2008- en SQL-server-applicaties en -data te migreren naar Microsoft Azure. Wij zetten de voordelen even voor je op een rijtje:

• Beveiliging

Het grootste risico dat het einde van de ondersteuning met zich meebrengt is de afnemende beveiliging. Door te migreren naar het Microsoft Azure-platform verleng je beveiligingsupdates voor drie jaar zonder bijkomende kosten. Bovendien weet je je met deze overstap naar Azure meteen verzekerd van de meest uitgebreide compliance-dekking.

• Innovatie

Met de tools van Azure – denk aan Azure SQL Database, Azure App Service en Azure IaaS – moderniseer je eenvoudig je applicaties en moderniseer je je bedrijfsprocessen.

• Kostenbesparing

Dankzij de gratis uitgebreide beveiligingsupdates, Azure Hybrid Benefit en een geoptimaliseerde infrastructuur verlaag je direct de kosten van je infrastructuur.

En nu?

Geen zorgen! Als partner van Microsoft bieden wij tot en met maart 2020 de migratie naar Microsoft Azure kosteloos* aan. Het gaat daarbij om migratie van uw Data Centers op Vmware, Hyper-V en/ of AWS, volgens de zogenaamde lift-and-shift-methode.

Hoe?

Bij deze migratie zijn inbegrepen de assessment (beoordeling en documentatie van de vereisten), het plannen en visualiseren van de migratie, de eigenlijke migratie en het optimaliseren van de infrastructuurkosten in Azure.

Wil je meer informatie?

Neem contact op met Dennis