Hoe je nog meer succes behaalt voor klanten begon met een gedachte: “Energieke collega’s met een hoog ambitie niveau, die zich continu willen ontwikkelen, kansen zien en deze verzilveren zijn de meest waardevolle gesprekspartners voor onze klanten”. Daarom ontwikkelde ASAPCLOUD zowel het Traineeship Programma (ATP) als het ASAPCLOUD Development Programma (ADP).

Wat de kern is van deze twee programma’s?

Allebei de programma’s gaan uit van de overtuiging dat iedere medewerker unieke competenties heeft. Door de mogelijkheid te bieden deze competenties op individueel niveau verder te ontwikkelen worden medewerkers betere ambassadeurs van de organisatie. Het is datgene doen waar je hart ligt en nog beter doen waar je goed in bent. Met als resultaat dat professionele, up-to-date kennis bij onze klanten terechtkomt. Zolang collega’s openstaan voor persoonlijke ontwikkeling bieden deze programma’s hen kansen om zich verder te ontplooien.

In gesprek met twee collega’s

We gingen over beide programma’s in gesprek met de coördinator en de recruiter van ASAPCLOUD, Mariska en Marjolein. Dit is hun verhaal:

Mariska Leunk – van Bart is onze Support en Office Manager. Zij is zeven jaar geleden in dienst gekomen. Zij nam als expertise haar kennis en kunde over ISO 9001 mee uit een vorige baan en heeft dit ook bij ASPACLOUD volledig geïmplementeerd. Naast haar faciliterende werkzaamheden is zij ook verantwoordelijk als coördinator voor beide programma’s. “Ik heb in mijn zeven jaar bij ASAPCLOUD heel veel kansen gekregen en heb besloten aan te pakken wat op mijn pad kwam”, is hoe zij het verwoord. Daardoor heeft zij zich in de breedte verder kunnen ontwikkelen.

Marjolein Vissscher, die haar sporen verdiend heeft in sales binnen de automotive industrie, werkt sinds november 2018 als recruiter bij ASAPCLOUD. “Ik volg zelf het ATP en aanvullende opleidingen op het gebied van recruitment. Daardoor kan ik mij binnen het vakgebied verder bekwamen en ben ik in staat om High IT potentials voor de toekomst aan te nemen”. Dit laat zien hoe belangrijk het is dat ASAPCLOUD zorg draagt voor nog professionelere collega’s als gesprekspartners voor haar klanten.

De verschillen tussen ATP en ADP

Het ATP is voor high potentials die aan de start van hun carrière in de IT staan. Samen met Mariska wordt met de deelnemer een symbolische stip aan de horizon gezet. Waar wil je naar toe, welke Microsoft certificeringen (MCSA en MCSE) sluiten aan bij jouw ambities en hoe kunnen wij jou hierin begeleiden? Dat zijn onder andere de vragen waarmee een goed individueel trainingsprogramma gemaakt wordt.

Het ADP, is voor collega’s die reeds enkele jaren als IT specialist actief zijn. De focus van het ADP ligt dan ook op het verder ontwikkelen van management skills. Daarmee zijn deelnemers in staat om de vertaalslag tussen IT en de business naar een nog hoger niveau te tillen. Deze meer ervaren collega’s hebben bijvoorbeeld al hun Microsoft MCSA en MCSE certificeringen behaald en gaan werken aan communicatieve- of business gedreven skills. IT gaat immers steeds minder om systemen en processen, maar steeds vaker om het oplossen van complexe business vraagstukken.

Een interne motor van continu leren en individuele ontwikkeling

Elk kwartaal start er een nieuwe lichting van ATP en ADP. Zolang er voldoende animo is. Na drie maanden presenteert elke deelnemer welke uitdagingen zijn tegengekomen, welke vorderingen gemaakt zijn en wat geleerd is. Dat heeft twee belangrijke voordelen. Allereerst weet elke ASAPCLOUD collega zich goed te presenteren, zowel intern als extern en ten tweede is hierdoor sprake van een continu leerproces . Nieuwe groepen kunnen immers profijt hebben van de kennis die opgedaan is in eerdere individuele best practises.

Alles te weten komen over het ATP en ADP programma? Klik hier.

Hebben we je kunnen interesseren?

Vrijheid en vertrouwen is wat we professionals graag geven om te excelleren. We bieden een platte organisatie en informele sfeer waar je jouw ambities waar kunt maken. We zijn altijd op zoek naar mensen waar we energie van krijgen. Kennismaken? Neem dan contact op met Marjolein Visscher op telefoonnummer 06-13964298 of stuur een e-mail naar marjolein@asapcloud.com