Drie IT’ers besluiten in 2005 samen een IT Consultancy bedrijf op te richten. Na bijna veertien jaar lang klanten geholpen te hebben met allerlei IT gerelateerde vraagstukken kwamen zij tot een verrassende conclusie en unieke propositie. Je raadt het misschien al, dit is ons eigen verhaal. Ik ben zelf één van de drie oprichters en vertel je graag meer over de ontwikkeling die ASAPCLOUD heeft doorgemaakt.

Een verrassende conclusie

Tijdens onze jarenlange projecten als System Integrator kwamen we tot de verrassende conclusie dat de IT infrastructuur van verschillende organisaties in de basis sterk op elkaar lijkt. Natuurlijk zijn er onderlinge verschillen, maar voor het overgrote gedeelte bleken de IT werkzaamheden identiek. Dat betekende ook dat we steeds slimmer en sneller zijn gaan werken, omdat we kennis en expertise ontwikkelden in zich steeds herhalende werkzaamheden. Er ontwikkelde zich in de loop van de jaren iets unieks waardoor we nu elke organisatie op de meest effectieve manier van een goed werkende infrastructuur kunnen voorzien.

De unieke propositie

Wat zou er gebeuren als we al die werkzaamheden die we jarenlang aan het doen zijn zouden automatiseren? Dat was de vraagstelling die ons bracht bij onze unieke propositie. Want inmiddels is het zo dat we voor onze klanten geautomatiseerde functionaliteiten hebben gebouwd om de IT infrastructuur op orde te houden. Denk daarbij aan processen rondom nieuwe releases, de integratie van nieuwe software, het verkrijgen van nieuwe certificeringen, het monitoren van de infrastructuur of bijvoorbeeld de opslag van data. Alle verbeterslagen zijn geautomatiseerd en generiek gemaakt. We helpen bij het bouwen van de infrastructuur en passen deze intelligentie toe. Met als resultaat dat je altijd up-to-date bent.

Maar er is nog meer…

Met de intelligentie die we gebouwd hebben kan ASAPCLOUD jouw infrastructuur ook analyseren aan de hand van Microsofts Best Practices, aangevuld met de eigen ontwikkelde monitoringsfunctionaliteiten op het gebied van beschikbaarheid, configuratie, performance en security. Op al deze functionaliteiten geven we je visueel inzicht aan de hand van door ASAPCLOUD ontwikkelde interactieve dashboards.

Mooi toch, hoe een System Integrator kan uitgroeien tot een volwaardige IT Partner om jouw business altijd te laten voldoen aan de business van morgen. We zijn er best trots op dat we deze unieke propositie vanuit praktijkervaringen bij klanten hebben kunnen ontwikkelen.

Een suggestie

Zullen we beginnen met de kwetsbaarheden van jouw infrastructuur in kaart te brengen? Dat is alvast een mooie eerste stap tot verdere samenwerking. Voor vragen, opmerkingen of suggesties neem hier contact op of bel mij op 0348 – 200 000.

Hiddo de Vreeze – Chief Executive Officer